KOKTAJL Z JARMUŻU

Śniadanie na zielono? Jak najbardziej!

W klimacie lekkim, niezobowiązującym, niespiesznym…
W tygodniu trudno sobie pozwolić na takie beztroski – bo czas goni, bo do pracy, bo jakieś tam różne priorytety, bo telefon już dzwoni albo inna zaraza…

Ale w dzień wolny hulaj dusza…

Tarta z jarmużem i orzechami włoskimi (o niej jeszcze będzie), feta obtoczona majerankiem z doniczki, jajo na miękko z ziołowym masłem i zabójczo zielony koktajl z jarmużu.

Monochromatyczność, która cieszy oko i podniebienie.

Koktajl jarmużowy

Jak zrobić:

4 garście listków jarmużu (bez twardych łodyżek)
1 banan
sok wyciśnięty z połowy limonki
pół litra kefiru lub jogurtu

Dobrze zmiksuj, dopraw odrobiną soli i czarnego pieprzu.

Łatwizna!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s