Śniadanie na zielono? Jak najbardziej!
W klimacie lekkim, niezobowiązującym, niespiesznym…
W tygodniu trudno sobie pozwolić na takie beztroski – bo czas goni, bo do pracy, bo jakieś tam różne priorytety, bo telefon już dzwoni albo inna zaraza…
Ale w dzień wolny hulaj dusza…
Tarta z jarmużem i orzechami włoskimi (o niej jeszcze będzie), feta obtoczona majerankiem z doniczki, jajo na miękko z ziołowym masłem i zabójczo zielony koktajl z jarmużu.
Monochromatyczność, która cieszy oko i podniebienie.
Koktajl jarmużowy
Jak zrobić:
4 garście listków jarmużu (bez twardych łodyżek)
1 banan
sok wyciśnięty z połowy limonki
pół litra kefiru lub jogurtu
Dobrze zmiksuj, dopraw odrobiną soli i czarnego pieprzu.
Łatwizna!